Ecosofie: Duurzame gesprekken

115. Strijden voor een duurzaam 2100 met Hajar Yagkoubi

Oct. 3, 2023

Hajar Yakoubi is voormalig Nederlands jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, waar zij zich inzette voor thema’s zoals gelijkheid en klimaatverandering. Nu zet zij zich nog steeds in voor duurzaamheidsinitiatieven, zoals het leiderschapsprogramma ‘2100’. 

2100 is een leiderschapsprogramma voor jonge mensen die de bestuurskamers van Nederland willen betreden met een duurzame agenda. Zij worden gedreven door het besef dat zij degene zijn die nog leven in 2100.

Voor deze bijzondere aflevering sprak ik Hajar tijdens de Groene Vloot; een leiderschapsprogramma voor Young Professionals die de duurzaamheidstransitie willen versnellen. Het gesprek is op een boot opgenomen, waardoor er helaas wat problemen zijn met het geluid af en toe. Dit doet echter niets af aan de mooie visie van Hajar.

Na afloop van de Groene Vloot conferentie mochten de deelnemers vragen stellen en ervaringen delen. Hajar vertelde de groep dat zij zich soms niet helemaal thuis voelt in Marokko, omdat zij Nederlander is, maar zich ook niet 100% thuis voelt in Nederland, omdat ze Marokkaans is. 

De plek waar zij zich het meest thuis voelt is Zuid-Spanje, waar veel mensen samen komen die op reis gaan naar Marokko. Daar voelde zij een bijzondere verbinding met mensen van over de hele wereld.

Hajar koppelt dit aan klimaatverandering. Zij ziet het als een vraagstuk voor iedereen van over de hele wereld en ziet zij de problemen van anderen ook als haar probleem. Op basis hiervan blijft zij zich inzetten voor het klimaat.

📚 Koop het boek Duurzame Ambitie
🔎 Ecosofie.net – voor alle afleveringen en relevante artikelen
👓 Lees artikelen over innovatie, duurzaamheid en ambitie
🎤 Boek Marnix voor een lezing
✉️ Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang artikelen over iedere podcast
💰 Steun Ecosofie met een donatie via Petje af
🎵 Jingles gecomponeerd door Podcast Creators

Luister ook naar de andere podcasts van Marnix:
🧭 Impact in de polder
🔮 Een economie voor de 22ste eeuw

Volg Ecosofie op social media:
💼 LinkedIn
💬 Twitter
📸 Instagram

Podparadise.com neither hosts nor alters podcast files. All content © its respective owners.