Parool Misdaadpodcast

E57: Aan Taghi gelinkte moordbrigade bijna vrij: ‘OM is beducht voor deze groep’: ‘OM is beducht voor deze groep’

Dec. 7, 2023

Leden van een moordbrigade van de veronderstelde criminele organisatie van Ridouan Taghi zien het einde van hun celstraf naderen. Misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans vermoeden dat justitie probeert ze langer vast te houden door ineens nieuwe moorddossiers tegen ze in te brengen.

De hoofdverdachten uit het proces 26Koper werden in 2015 gearresteerd en kregen straffen van 13, 14 jaar. Volgens de oude regels komen ze na twee derde van hun straf vrij, in 2024 en 2025.

Laumans: “26Koper is de moeder aller onderzoeken naar Ridoun Taghi, al is hij zelf geen verdachte in dit onderzoek. De zaak speelt midden in de ‘bloedjaren’, de jaren van 2012 tot 2017, waarin heel veel liquidaties plaatsvonden.”

Onlangs bracht de recherche via Opsporing Verzocht naar buiten dat de onderzoeken naar twee liquidaties worden heropend, die van Samir Jabli en Mohammed Alerasi. Volgens Laumans en Vugts is dat niet zomaar. “Er speelt meer. Er is het OM veel aangelegen om te kijken of ze deze mensen langer op kunnen sluiten. Men is beducht voor deze groep.”

Vugts: “De angst is groot bij justitie. Er zijn vier moordploegen aan Taghi gelinkt, die nu binnen zitten. Als de eerste groep weer naar buiten gaat, wie weet gaat dan weer een nieuw legertje op pad. En je weet niet wat er binnen aan banden is gesmeed.”

“Toen de oudste zoon van Taghi werd gearresteerd in Dubai, werden mensen uit deze scene in Nederland in gevangennissen in een zwaarder regime geplaatst. Ze willen voorkomen dat vanuit detentie al nieuw geweld wordt geëntameerd.”

Support the show: https://www.kiosk.nl

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Podparadise.com neither hosts nor alters podcast files. All content © its respective owners.