Stil

Jennifer Lopez – USA:s glamorösa variant på Lill-Babs?

Oct. 11, 2019

Jennifer Lopez firade i år inte bara sin 50-årsdag, hon har även prisats för sin stil och rosats för sina insatser på vita duken. Dessutom har hon lyckats med konststycket att bli folkkär.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Jennifer Lopez är en multikonstnär. Hon kan skådespela, sjunga, dansa och dessutom klä sig på ett intresseväckande sätt, milt uttryckt. Förra året – 2018– valdes tidningen Time ut Jennifer Lopez till en av världens ”hundra mest inflytelserika människor”. Skådespelerskan Kerry Washington fick i uppdrag att skriva om henne och förklarade att Jennifer Lopez var en makalös banbrytare. För Jennifer Lopez var den första latino skådespelerskan som fick mer än en miljon dollar betalt för en film, och den första kvinnan överhuvudtaget som lyckades ha både en film och en skiva på första plats, samma vecka. Det var 2001, sedan dess har Jennifer Lopez stjärna stadigt stigit allt högre för att idag – då hon nyss fyllt femtio – stå i zenit. För just nu kan Jennifer Lopez fira fler – och större– framgångar än någonsin.

I veckans program djupdyker vi i filmen Selena som var Jennifer Lopez genombrott och tittar närmare på vem den riktiga Selena Quintanilla var. Den amerikansk-mexikanska sångerskan mördades av ett av sina fan 1995, endast 23 år gammal. Två år senare kom filmen om hennes liv och med Jennifer Lopez i titelrollen.

Jennifer Lopez hyllades för sin medverkan i Versaces visning på Milano Fashion Week. Hon hade åter iklätt sig den gröna klänningen hon först bar för snart 20 år sen på amerikanska Grammys. Vi frågar oss hur det kommer sig att fler äldre modeller återvänder till catwalken? Julia Twigg är professor i sociologi och ledande i frågan av äldre och mode. Vi frågar henne varför det är viktigt med representation av äldre i modevärlden.

Vi tittar också närmare på hur Super Bowl - finalmatchen i USA:s nationella amerikanska fotbollsliga - blev ett event där gräddan av USA:s artister uppträder. Med radiosportens journalist Henrik Richardsson pratar vi om de största skandalerna som under åren kantat de storartade framträdandena.

Veckans gäst är Ametist Azordegan, musikjournalist med en förkärlek för J Lo.

Podparadise.com neither hosts nor alters podcast files. All content © its respective owners.