Bästa Minnet

Det här är min bästa nyhet nånsin!

July 18, 2015

Avsnitt 8, 2015. Åsa Avdic, Staffan Dopping och Denise Rudberg tävlar om ära och berömmelse i programmet som blickar bakåt i historien. Programledare är Nina Allergren.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Dagens tävlande:

Åsa Avdic, journalist. 
Minns bäst: Ett klassiskt medieminne är ju när Palme mördades. Minns att jag kom upp på morgonen, trodde att vi skulle kolla på programmet som då hette God morgon Sverige (ej att förväxla med min nuvarande arbetsplats, Gomorron Sverige), som man genomled med timmar av pianounderhållning och frågesport för att få se tre minuter tecknad Hacke Hackspett. Istället så vankade min pappa fram och tillbaka framför text-tv med radion på och jag kommer ihåg att det kändes så oerhört oroande alltihop.

Staffan Dopping
, kommunikatör.
Minns bäst: När Kent Finell i Gomorron 1969 (eller var det -70?) avbröt musiken och lämnade över till Bo Holmström som berättade om missödet på Apollo 13. De kunde ha dött i rymden. 

Denise Rudberg, programledare och författare.
Minns bäst: Ett av mina starkaste nyhetsminnen var 9/11. Jag var höggravid och befann mig hemma hos min farmor på Gärdet. Hon hade just bakat finska pinnar och jag minns hur jag står med smaken av de söta kakorna samtidigt som flygplanen kraschar in i husen. Jag hade just flyttat hem efter en fyra år i New York och kunde inte för mitt liv förstå att det jag såg var på riktigt. Jag minns att farmor och jag såg på varandra och sa: "Nu är det krig."

Telefongäst: Hans-Peter Hedlund


Programmet produceras av produktionsbolaget Munck. Kontakta oss på [email protected] 

Producent: David Rune 

Podparadise.com neither hosts nor alters podcast files. All content © its respective owners.